About

Προπονήσου μαζί μας  και νιώσε ασφάλεια. Οι προπονητές μας έχουν ως κύριο στόχο να σε γυμνάζουν εστιάζοντας στην κίνηση και στην σωστή εκτέλεση του ασκησιολογίου. Θα προπονηθείς από πιστοποιημένους προπονητές από την CrossFit, τα ΤΕΦΑΑ, και άλλους αναγνωρισμένους ξένους φορείς.

Είμαστε ο μόνος χώρος πλήρως εξοπλισμένος από την κορυφαία Rogue Fitness, που δεν ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το CrossFit. Λάβε μέρος σε ένα από τα παράλληλα τμήμα ή επίλεξε εξατομικευμένη προπόνηση μέσω mini group ή personal training.

Our
Mission

Για εμάς το Fitness δεν είναι προορισμός, είναι τρόπος ζωής. Ζήσε την εμπειρία, προπονήσου μαζί μας & γίνε καλύτερος.

Our
history

Στις 13 Οκτώβρη του 2014 άνοιξαν οι πόρτες ενός νέου χώρου άθλησης και όχι ενός απλού γυμναστήριου, με στόχο να αλλάξει τα δεδομένα. Μέσα από σκληρή δουλειά, ιδρώτα, την αγάπη αλλά και τη στήριξη των μελών, κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα εποχή, με πολλές δυνατότητες, νέα δεδομένα και επιλογές στον τρόπο άθλησης και ευεξίας. Η έξελιξη του Fitness είναι εδώ, έτοιμη να βελτιώσει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τον τρόπο ζωής μας.

The gym

Previous
Next

Συχνες ερωτησεισ

Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής εμπνευσμένο από τον Greg Glassman εδώ αρκετές δεκαετίες. Ο Glassman, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CrossFit δίνει τον ορισμό σε: συνεχή εναλλαγή μεταβαλλόμενων λειτουργικών ασκήσεων (καθίσματα, τρέξιμο, άρσεις, πιέσεις, ρίψεις άλματα κλπ) που εκτελούνται σε υψηλή ένταση. (constantly varied functional movements performed at high intensity).

Όλες οι προπονήσεις CrossFit βασίζονται σε λειτουργικές ασκήσεις που τα κινητικά τους πρότυπα θυμίζουν εκείνα της άρσης βαρών, του στίβου, της κωπηλασίας, της ενόργανης. Το ασκησιολόγιο βασίζεται σε κινήσεις της καθημερινότητας με στόχο είναι η βελτίωση της. Με άλλα λόγια είναι ασκήσεις υψηλής ισχύος με σκοπό να μεταφέρουν βαριά φορτία σε μεγάλες αποστάσεις στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Σκοπός του CrossFit είναι να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση των αθλουμένων σε κάθε μία από τις δέκα αναγνωρισμένες αρχές της καλής φυσικής κατάστασης και ευεξίας, οι οποίες είναι η δύναμη, η ισχύς, η ταχύτητα, η καρδιοαναπνευστική αντοχή, το σθένος, η ευλυγισία, η ευκαμψία, ο συντονισμός, η ακρίβεια και η ισορροπία. Επίσης προετοιμάζει τους αθλητές να μπορούν να αποδίδουν με επιτυχία στις καθημερινές τους δραστηριότητες και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε είδους φυσική πρόκληση.

 

Απευθύνεται σε όλους. Είτε είστε προπονημένος, είτε απροπόνητος. Τα προγράμματα προσαρμόζονται στις δυνατότητες και τις ανάγκες του καθενός και υπάρχουν παραλλαγές στο ασκησιολόγιο. Για παράδειγμα ένας αρκετά προπονημένος μπορεί να κάνει κατακόρυφες κάμψεις (handstand push ups), ένας που δυσκολεύεται θα ξεκινήσει με κατακόρυφες κάμψεις με την βοήθεια ενός κουτιού (hspu from box), εκτελώντας την ίδια άσκηση αλλά με υποβοήθηση, ενώ ένας εντελώς αρχάριος θα κάνει κάμψεις (push ups).

 

Η ωριαία προπόνηση ξεκινά με το ζέσταμα το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τη δομή του προγράμματος της ημέρας. Στη συνέχεια ακολουθεί το δεύτερο μέρος, αυτό της δύναμης και μετά το WOD (WORKOUT OF THE DAY), το οποίο είναι κάθε μέρα διαφορετικό. Η προπόνηση τελειώνει με τις διατάσεις για αποκατάσταση.

Σε 2-4 βδομάδες θα δείτε κιόλας διαφορά στο σώμα σας. Η υψηλή ένταση και οι εναλλαγές ασκήσεων είναι αυτές που πετυχαίνουν τόσο άμεσα αποτελέσματα στην εμφάνιση, στην διάθεσή σας, στην στάση του σώματος σας αλλά και στην αντοχή σας.

Ναι. Το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί στις ανάγκες σας! Ανάλογα με τον τραυματισμό και τις οδηγίες του γιατρού σας, οι προπονητές μας είναι στη διάθεσή σας,για να σας βοηθήσουν.

Όχι, το δεν είναι αυτό που τραυματίζει αλλά η άγνοια. Τραυματισμοί ενδέχεται να υπάρξουν και στο γυμναστήριο από ασκούμενους που δεν εκτελούν σωστά τις ασκήσεις ή γυμνάζονται χωρίς την επίβλεψη του γυμναστή αλλά συχνά και στην απλή καθημερινότητα. Με το crossfit το σώμα εκτίθεται σε μια γκάμα πολλών διαφορετικών ερεθισμάτων και υπό διαφορετική ένταση. Αυτό που μας προφυλάσσει από τυχόν τραυματισμούς είναι η εκμάθηση της κινησιολογίας των ασκήσεων χωρίς επιβαρύνσεις και η αρχή της προοδευτικότητας. Και μην ξεχνάτε! Απευθυνθείτε σε προπονητές και γυμναστές καταρτισμένους στο αντικείμενο αυτό.